24.12.16

Мова тіла. Дев'ять жестів і поз, яких варто уникати



Мова тіла є важливою частиною спілкування, оскільки рухи та міміка людини можуть спотворювати справжній сенс її слів.




Коли людина протягом багатьох років ходить зігнутою, відводить очі під час розмови або постійно схрещує руки, вона не помічає в манері своєї поведінки нічого дивного, пише Business Insider.

Нижче перераховано дев'ять помилок мови тіла, які можуть нашкодити спілкуванню зі співрозмовником. Якщо ви зможете їх позбутися, то будете вдячні самому собі. 

1. Совання, метушливість. Якщо ви не можете всидіти на стільці, крутитесь у різні боки або постукуєте пальцями по столу, це свідчить про нервозність та брак лідерських якостей. Постарайтеся бути спокійнішим і впевненішим у собі.

2. Намотування волосся на палець, перебирання локонів. Залиште своє волосся у спокої. Під час спілкування з іншою людиною ця звичка може сильно відволікати від суті розмови. До того ж, постійне смикання волосся з часом може їх знесилити.

3. Прийняття оборонної позиції. Чимало людей схрещують руки або трохи горбляться, тому що не знають, куди подіти свої руки. Але така поза може зробити вас закритим і неблагонадійним в очах оточуючих. Тримайте руки на видноті й розправте плечі.

4. Човгання під час ходьби. Коли ви човгаєте ногами об поверхню підлоги, ви виглядаєте невпевненим і флегматичним. Змініть свою ходу, станьте більш сміливим і живіть з піднесеним настроєм.

5. Відсутність усмішки. Не забувайте усміхатися. Усмішка приваблює людей і демонструє впевненість, відкритість, теплоту й енергійність. Без усмішки люди часто сприймаються відчуженими.

6. Неуважність, абстрагованість. Немає нічого більш дратівливого, ніж розмова з тим, хто не звертає на вас уваги. Деякі люди під час спілкування відволікаються на смартфон або дивляться у вікно. Якщо у вас є така жахлива звичка, позбавляйтеся від неї, адже ви здаєтеся дуже грубим і байдужим.

7. Сутулість. Станьте прямо. Розвинути погану поставу дуже легко, особливо якщо сутулитися за робочим столом протягом усього дня. Якщо ви хочете здаватися більш упевненим у собі, а також поліпшити здоров'я і фізичну форму, випрямтесь.

8. Відсутність зорового контакту або занадто пильний погляд. Це той аспект мови тіла, в якому важлива помірність. Якщо ви дивитеся на співрозмовника занадто наполегливо, практично не відриваючи погляду, ви можете його бентежити і ставити у незручне становище. Але якщо ви постійно відводите очі, співрозмовник може подумати, що ви йому не довіряєте чи відчуваєте огиду.

9. Розбіжність вербальної і невербальної поведінки. Коли слова та жести не відповідають одне одному, ваш співрозмовник може бути збитий з пантелику і сприйняти інформацію неправильно. Як показують дослідження, якщо у спілкуванні існує розбіжність слів з мімікою і жестами, люди найчастіше покладаються на невербальну інформацію. Намагайтеся стежити за тим, що ви говорите, і які емоції при цьому висловлюєте. тіла є важливою частиною спілкування, оскільки рухи та міміка людини можуть спотворювати справжній сенс її слів.




Немає коментарів:

Дописати коментар