24.1.17

До 2050 року в океані буде більше пластику, ніж риби



Згідно з новим звітом Світового економічного форуму і Фонду Еллен Макартур, на даний момент понад 150 мільйонів тонн пластику забруднюють світовий океан. Як мінімум 8 мільйонів тонн пластику викидають за один рік. Це означає, що кожну хвилину в океан потрапляє стільки сміття, скільки вміщує одна з вивозу сміття машина. 


Якщо ситуація не зміниться, то до 2025 року на 3 тонни риби припадатиме 1 тонна пластику, а до 2050 року пластик стане переважати. Іншими словами, через 35 років сміття, яке люди викидають в океан, витіснить рибу з її природного місця існування. 

У дослідженні також йдеться, що понад 95% пластикового пакувального матеріалу не переробляється, через що світова економіка щорічно втрачає від 80 до 120 мільярдів доларів. На думку представників Фонду Еллен Макартур, поліпшити ситуацію можуть спільні зусилля компаній, які торгують товарами широкого вжитку, і підприємств, що займаються переробкою пластику. 

На даний момент лише 14% пластикового пакувального матеріалу піддається переробці. Для паперу цей показник становить 58%, а для заліза і сталі - від 70 до 90%.

Немає коментарів:

Дописати коментар