6.12.16

Цікаві факти про метеликів



Метелики – це найкрасивіші створіння природи з найрізноманітнішою гамою барв. Ці істоти не тільки естетично привабливі, а й нікого не залишать байдужим тому, що можуть приковувати погляд буквально кожної людини.



Ось декілька фактів про метеликів.

1. Цікаво те, що метелики здатні лікувати деякі розлади нервової системи у людей.

2. У представників метеликів є свій «вожак» – це найбільша за своїми розмірами Attacus atlas. Вона більше схожа на невелику пернату, ніж на лускокрилих. Велика, в красивих шоколадно-кавових тонах, роблячи помах крилами становить майже чверть метра в довжину. Виглядає вона дуже незвично і шикарно.

3. Життєвий цикл метеликів дуже малий – всього декілька діб. Потім, на «зміну» приходять інші, молоді і жваві, які живуть стільки ж. Проте, є винятки і для метеликів. Наприклад, монарх – він живе набагато довше – понад півроку.

4. За пару діб життя метелик робить майже неможливе – він може відкласти близько тисячі яєць. Настільки швидке розмноження обумовлює мізерно маленький цикл їхнього життя на землі.

5. Колекціонування метеликів – це одне із найпопулярніших занять серед усіх народів, будь-якого статусу і соціального становища. Якщо говорити про російську класику, то такі відомі люди, як Набоков, Булгаков, Павлов, Бухарін, займалися цією благородною справою. Крім того, вони не тільки збирали їх – деякі стали першовідкривачами незвіданих видів метеликів. Набоков, будучи колекціонером, поповнював свої ряди ще й власними знахідками – йому вдалося відшукати близько 20 різних видів. 

6. У деяких державах метелики використовують для приготування страв. Вони можуть бути як інгредієнтом до основної страви, так і самостійним шедевром. У Китаї та Індії такі ласощі коштують не дорого. А от якщо ж ви замовите щось в США або Канаді, то з вас «здеруть» кругленьку суму.

Источник:cikavo-znaty.com

Немає коментарів:

Дописати коментар